Bemutatkozás

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) EJJT Járműipari Tudásközpontja 2005. január 1-én alakult és elsősorban a hazai járműipar és a közlekedés részére végez kutatás-fejlesztési, innovációs, szakértői és felnőtt szakképzési tudásszolgáltatást.

A Tudásközpont átlagos éves állományi létszáma 39 fő, amelyből 35 fő főállású kutató. Valamennyien egyetemi végzetséggel rendelkeznek és kutatás-fejlesztési, innovációs illetve szakértői tevékenységet végeznek.

A Tudásközpont operatív irányítását 3 fős menedzsment: igazgató, fejlesztési igazgató és kutatási igazgató látja el. A tudásszolgáltatás, a kutatás-fejlesztés, a vizsgálat, stb. területeit egy-egy felelős vezető irányítja.

A Tudásközpont korszerű műszerparkkal és vizsgálati berendezésekkel, valamint két nemzetközi színvonalú laboratóriummal rendelkezik, melyek alkalmazása nem kizárólag az eredményes üzleti tevékenységet szolgálja, hanem egyúttal támogatja az autós mérnök-oktatást.

A Tudásközpont működési folyamatait 2006-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen elsőként az ISO 9001 minőségirányítási rendszer követelményei szerint auditáltatta és tanúsíttatta, melyeket azóta is a szabvány követelményei szerint működtet.

Speciális tudás-igény fellépése esetén a Tudásközpontnak rendelkezésére állnak azok a szakmai-tudományos intézményi partnerek – főiskolák, egyetemek, tudományos intézetek, akadémiai intézmények –, akiknek a tudásával kiegészülve gyakorlatilag minden problémakörre képes megoldást találni, a vevői igényt kiszolgálni.

A Tudásközpont 2015 óta, a Cégbíróságon bejegyzett telephellyel rendelkezik Salgótarjánban, melyet a Salgótarjáni Innovációs Központtal és a Trigon Kft.-vel együttműködésben aktív kutatóhelyként működtet.